Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zwarte heilbot met romige beurre blanc, gemengde sla en geplette aardappeltjes

Vis

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 2 zakje(s) Gemengde sla
  • 400 g Belle de Fontenay aardappelen
  • 1 el Gesnipperde rode ui
  • 4 filet(s) Zwarte heilbot

In Huis

  • 1 bosje(s) Dille
  • 300 ml Yoghurt
  • naar smaak Citroensap
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Fijngehakte peterselie
  • 40 g Boter (ijskoud)
  • 200 ml Witte wijn
  • 75 ml Room
  • 1 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de salade. Doe de gewassen sla in een kom. Hak de dille. Maak de dressing door de yoghurt, gehakte dille, citroensap (naar smaak), peper en zout te mengen. Zet koel weg tot gebruik.
  2. Borstel de aardappels schoon en kook gaar in een beetje water met zout. Prak de aardappels grof met een vork. Dress met 3 eetlepels olijfolie, een beetje citroensap en de peterselie. Houd warm.
  3. Maak de beurre blanc. Snij de ijskoude boter in kleine blokjes. Doe de wijn met de ui in een klein pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat tot 1/3 inkoken. Zeef de saus. Voeg de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken tot de saus wat indikt. Voeg de klontjes boter toe en roer met een garde tot een romige glimmende saus.
  4. Bestrooi de zwarte heilbotfilets met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met anti-aanbakbodem en bak de filets 1 minuut. Draai de filets voorzichtig om met een brede spatel en bak nog 2 minuten. Voeg een klontje boter toe, draai nogmaals om en bak tot de filets gaar en lichtbruin worden. Knijp als ze klaar zijn nog wat citroensap over de filets en serveer met de beurre blanc, de aardappeltjes en de salade met de dilledressing.