Zuurkool schotel met shiitake en aardappelkapje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) agria aardappelen
- 2 pakje(s) zuurkool
- 4 stuk(s) nicola aardappelen
- 2 bakje(s) shiitake
In Huis
- 150 ml melk
- 1 tl mosterd
- 15 g bladselderij
- 3 stuk(s) rode ui
- 20 g boter
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Schil de Agria aardappelen en kook en ca. 20 minuten gaar in een laagje water met wat zout. Giet de Agria aardappelen af en stamp samen met de melk, mosterd, bladselderij tot een puree. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
- Pel de rode uien en snijd in dunne ringen. Bak ze goudbruin in de boter.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Laat de zuurkool uitlekken.
- Verdeel aardappelpuree over een grote ovenschaal en leg er een laag zuurkool en dan een laag shiitake en een laag uienringen op.
- Schil de Nicola aardappelen en snijd in flinterdunne plakjes. Liefst met een mandoline. Leg ze dakpansgewijs op de ovenschotel. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. en bak de schotel goudbruin in het midden van de oven in ca. 20 minuten.