Zuurkool ovenschotel met bataat, wortelpeterselie, Hollandse geitenbrie en walnoten
Vegetarisch
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Doré kruimige aardappels
- 500 gram witte bataat (van de Waog)
- 300 gram wortelpeterselie
- 1 stuks witte ui
- 300 gram yacon (zwarte schil)
- 1 bak zuurkool
- 3 doosje rozijnen
- 200 gram geitenbrie
- 60 gram walnoten
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 klontje boter
- 100 ml melk
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Zet een pan op met gezouten water.
- Schil de aardappels, bataat en wortelpeterselie en snij in blokjes. Kook gaar in 15-20 minuten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de witte ui. Verwarm olie in een pan en fruit de ui. Voeg wat zou toe.
- Schil de yacon (met de zwarte schil) en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef (hou je niet zo van zuur, dan kan je de zuurkool ook nog afspoelen). Voeg de yacon en zuurkool, samen met de tijm, rozijntjes, peper en zout bij de ui als die glazig is en verwarm.
- Snij de brie in plakjes.
- Stamp de bataat, wortelpeterselie en aardappel als ze gaar zijn samen met de boter, melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en genoeg zout. Schep in een ingevette ovenschaal en bedek de bodem ermee. Verdeel de zuurkool erover. Beleg de zuurkool met de walnoten en de brie. Bestrooi met wat peper en schuif gedurende 10 minuten in de oven of onder de grill tot de kaas wat gesmolten is.