Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zuurkool met appeltjes in bladerdeeg

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram vastkokende aardappels
  • 50 gram wortelpeterselie
  • 500 gram zuurkool
  • 1 ei

In Huis

  • 8 plakjes (diepvries)bladerdeeg
  • 2 appels
  • 2 tl komijnzaad
  • fijngehakte peterselie (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Schil de aardappels, kook gaar en snij in plakken. Schil de wortelpeterselie en snij in plakjes. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de ontdooide bladerdeegplakjes overlappend op elkaar en rol deze uit tot een grote plak van ca. 25 cm x 50 cm. Leg in de lengte, in het midden van het deeg, afwisselend laagjes aardappel, appel, wortelpeterselie en zuurkool. Breng op smaak met peper en zout en strooi er 1 theelepel van de komijnzaadjes over.
  3. Bestrijk de randen van het deeg met wat water. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en druk deze goed vast. Leg het deeg met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, bestrooi met de rest van de komijnzaadjes en bak de bladerdeegrol in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Haal het gerecht uit de oven en snij het, terwijl het nog warm is, met een scherp mes in diagonale stukken.
  5. Garneer met de peterselie.
  6. Je kunt deze zuurkoolrol nog verrijken door er blokjes feta aan toe te voegen. Ook plakjes (gedroogde) worst zijn er lekker bij.