Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zuid-Amerikaanse couscous met mais, bonen, zoete aardappel, korianderyoghurt en tortillachips

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 5 ALLE Zuid Amerikaans couscous mais bonen bataat 6941

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram zoete aardappel oranje
  • 4 teen knoflook
  • 150 gram couscous
  • kneepje limoen
  • 20 gram koriander
  • 300 gram Griekse yoghurt/ kokosyoghurt
  • 1 stuks Jalapeño peper
  • 1 pot(je) mais
  • 1.5 blikje/pakje zwarte bonen
  • naar smaak waterkers
  • 2 zakje tortilla chips

In Huis

  • olie om te bakken
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Kneus de knoflook tenen. Doe samen in een mengkom, meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven.
  3. Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe de couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan. Roer los met een vork en voeg een scheut olijfolie extra vierge en kneepje limoensap toe.
  4. Hak de koriander fijn, meng door de (vegan) yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de Jalapeño peper in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Giet de mais af en warm even mee. Giet en spoel de zwarte bonen af en warm mee.
  6. Haal de zoete aardappel en gepofte knoflook uit de oven. Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en plet fijn met een vork. Roer door de yoghurtsaus.
  7. Meng de mais, bonen en zoete aardappel samen met de helft(!) van de yoghurt door de gare couscous.
  8. Garneer de couscous met plukjes waterkers. Serveer met de tortilla chips, de rest van de yoghurt en eventueel wat partjes limoen.