Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zuid-Amerikaanse couscous met mais, bonen, pompoen en koriander-(kokos)yoghurt

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Zuid Amerikaanse couscous met mais bonen pompoen en koriander kokosyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks flespompoen
  • 0.5 stuks rode ui
  • 1.5 stuks limoen
  • 150 gram couscous
  • 3 el koriander
  • 2 bakje (kokos)yoghurt
  • 1 stuks jalapeño peper
  • 1 potje mais
  • 150 gram hart van de bleekselderij
  • 1.5 pakje zwarte bonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  2. Was de pompoen. Verwijder de zaadlijsten en snij in parten van ca. 1,5 cm. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de tenen knoflook (in de schil) ertussen en bak 15-20 minuten in de oven.
  3. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Pers het sap van de limoen erbij. Zet weg.
  4. Doe de couscous en komijnpoeder met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
  5. Hak de koriander fijn, meng door de (kokos)yoghurt. Breng op smaak met peper en zout (zie tip).
  6. Snij de jalapeño in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Giet de mais af en warm even mee.
  7. Snij de binnenste stengels bleekselderij (het hart) in dunne halve maantjes. Spoel de zwarte bonen goed af. Meng met de jalapeño en mais door de gare couscous.
  8. Prak de gepofte teentjes knoflook en meng door de (kokos)yoghurt.
  9. Meng de ui incl. limoensap en ca. 1/3de van de (kokos)yoghurt door de couscous en breng het geheel op smaak met een scheut olijfolie extra vierge, peper en zout. Garneer met plukjes waterkers. Serveer met de pompoenparten en een de rest van de kokosyoghurt.
  10. Voeg een lepeltje sriracha toe als je dat in huis hebt. Wij deden 2 tl per 150 ml (kokos)yoghurt, maar gebruik gerust meer of minder naar smaak.