Zuid Amerikaanse couscous met mais, bonen, bataat en korianderyoghurt
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 150 gram couscous
- 4 el koriander
- 2 bakje yoghurt
- 1 stuks Jalapeño peper
- 150 gram hart van de bleekselderij
- 1.5 pakje zwarte bonen
- 1 potje mais
- naar smaak waterkers
- kneepje limoen
In Huis
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snij in kleine blokjes. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven.
- Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe de couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan. Roer los met een vork en voeg een scheut olie en kneepje limoensap toe.
- Hak de koriander fijn, meng de helft door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de jalapeño in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Giet de mais en warm even mee.
- Snij de binnenste stengels bleekselderij (het hart) in dunne halve maantjes. Giet en spoel de zwarte bonen af. Meng met de jalapeño, mais en bataatblokjes en helft(!) van de yoghurt door de gare couscous.
- Garneer de couscous met plukjes waterkers en de rest van de koriander. Serveer met de rest van de yoghurt en eventueel wat partjes limoen.