Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zomerstamppot met postelein, spekjes en oude kaas

Varken

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zomerpostelein
  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram spekreepjes
  • 150 gram Lutjewinkel oude kaas

In Huis

  • 1500 gram kruimige aardappels
  • 200 gram doperwten
  • olie of boter om te bakken
  • 150 ml melk
  • 15 gram boter of margarine
  • 2 tl Dijon mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
  2. Kook de aardappels in ruim water met wat zout in ca. 17 minuten gaar.
  3. Kook de doperwten zo’n 8 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
  4. Snipper de rode ui.
  5. Verhit een olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de rode ui. Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee.
  6. Was de zomerpostelein en verwijder alleen de dikkere hardere stelen.
  7. Snijd de oude kaas in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
  8. Giet de aardappels af en stoom ze even droog.
  9. Doe intussen de melk in een steelpan en breng aan de kook.
  10. Stamp de aardappels fijn met de boter of margarine, mosterd, een beetje peper naar smaak en de warme melk.
  11. Roer de postelein, doperwten, spekreepjes, oude kaas en rode ui door de aardappelpuree.
  12. Serveer direct.