Zomerstamppot met postelein, spekjes en oude kaas
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zomerpostelein
- 1 stuks rode ui
- 250 gram spekreepjes
- 150 gram Lutjewinkel oude kaas
In Huis
- 1500 gram kruimige aardappels
- 200 gram doperwten
- olie of boter om te bakken
- 150 ml melk
- 15 gram boter of margarine
- 2 tl Dijon mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
- Kook de aardappels in ruim water met wat zout in ca. 17 minuten gaar.
- Kook de doperwten zo’n 8 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
- Snipper de rode ui.
- Verhit een olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de rode ui. Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee.
- Was de zomerpostelein en verwijder alleen de dikkere hardere stelen.
- Snijd de oude kaas in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
- Giet de aardappels af en stoom ze even droog.
- Doe intussen de melk in een steelpan en breng aan de kook.
- Stamp de aardappels fijn met de boter of margarine, mosterd, een beetje peper naar smaak en de warme melk.
- Roer de postelein, doperwten, spekreepjes, oude kaas en rode ui door de aardappelpuree.
- Serveer direct.