Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zomerse tuinbonenstoof met landbrood en postelein-sinaasappel salade met pijnboompitten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Zomerse tuinbonenstoof met landbrood en postelein-sinaasappel salade met pijnboompitten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 kilo verse tuinbonen
  • 1 stuks ui
  • 2 el rozemarijn
  • 0.5 blikje/potje tomatenpuree
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks sinaasappel
  • 1 stuks landbrood
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 stuks courgette
  • 75 gram zomerpostelein
  • 1 bosje kervel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 0.25 tl chilivlokken
  • 200 ml water
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met een laagje gezouten water aan de kook. Dop de tuinbonen, vraag hulp! Kook beetgaar in 8-10 minuten en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of stoofpan. Hak de knoflook. Ris de rozemarijn en hak grof. Voeg beide bij de ui. Maak een kuiltje in het midden en fruit de tomatenpuree even mee, zodat het zuur er wat afgaat. Voeg de cherrytomaatjes toe.
  4. Rasp de sinaasappelschil. Voeg toe samen met de chilivlokjes en de aangegeven hoeveelheid water, zout en peper. Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes stoven. Voeg de gare tuinbonen de laatste 3 minuten toe.
  5. Besprenkel de korst van het landbrood en bak in 8-10 minuten af.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bordje.
  7. Maak intussen de dressing in een slakom. Meng de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, peper en zout. Snij de courgette in hele dunne plakjes (zie tip). Was de postelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof. Verwijder de schil van de sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukjes. Meng alles door de dressing. Pluk de kervel. Garneer de salade met de kervel en pijnboompitten.
  8. Breng de tuinbonenstoof evt. nog op smaak met zout en peper. Serveer met het landbrood en de salade.
  9. Als je tijd hebt kan de courgette ook gegrild in de salade i.p.v. rauw. Laat de grillpan goed heet worden, kwast de plakjes in met olie en grill om en om tot er grillstrepen ontstaan. Laat afkoelen.