Zomerse traybake met Syrische grillkaas, krieltjes, groenten en Franse ‘persillade’
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks courgette
- 2 stuks gele paprika
- 1 stuks rode ui
- 600 gram krieltjes
- 300 gram Syrische grillkaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 3 el kappertjes
- 20 gram (krul)peterselie
- 2 teentje knoflook
- 8 el olijfolie extra vierge (zie tip)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de courgette in halve maantjes van 2 cm dik en de paprika in repen. Snij de rode ui in parten (let op: zie tip 1). Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Meng alles in een mengkom met olie, het paprikapoeder, zout en peper en een kneepje citroensap.
- Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kappertjes ertussen. Bak in ca. 25 minuten gaar in de oven. Schep tussentijds om. Zet evt. de grillstand de laatste 5 minuten aan.
- Maak de persillade. Hak de (krul)peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit (let op: verwijder zo nodig de loofjes uit de knoflook!). Voeg de olijfolie extra vierge toe (zie tip 2) en breng op smaak met zout, peper en een goede kneep citroensap. Pers er evt. naar smaak nog een klein beetje knoflook bij.
- Verwarm olie in een koekenpan als de traybake bijna klaar is. Halveer de blokken Syrische grillkaas en bak 4-6 minuten al omkerend tot er een mooi krokant laagje omheen zit. Serveer direct met de zomerse traybake en persillade. Serveer evt. wat mayonaise bij de krieltjes.
- 1: Hou 1 partje apart en snipper bij stap 4 ca. 1 el (bij 4p) heel fijn. Meng door de persillade. 2: Je kunt er ook voor kiezen (gedeeltelijk) milde olijfolie te gebruiken.