Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zomerse traybake met krieltjes, groenten, kikkererwten, olijven en Franse ‘persillade’

Vegan

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Zomerse traybake met Nicola aardappels, groenten, kikkererwten, olijven en Franse ‘persillade’ | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 1 stuks rode ui
  • 600 gram krieltjes
  • 1 potje/blikje kikkererwten
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 20 gram krulpeterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teentje knoflook
  • 8 el olijfolie extra vierge (zie tip)
  • kneep citroensap (mag uit flesje)
  • naar smaak vegan mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de courgette in halve maantjes van 2 cm dik en de paprika in repen. Snij de aubergine in stukken van 2 cm en de rode ui in parten (let op: zie tip 1). Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Giet de kikkererwten af. Meng alles in een mengkom met olie, het paprikapoeder, zout en peper.
  3. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de olijven ertussen. Bak in ca. 25 minuten gaar in de oven. Schep tussentijds om. Zet evt. de grillstand de laatste 5 minuten aan.
  4. Maak de persillade. Hak de krulpeterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit (let op: verwijder zo nodig de loofjes uit de knoflook!). Voeg de olijfolie extra vierge toe (zie tip 2) en breng op smaak met zout, peper en een goede kneep citroensap. Pers er evt. naar smaak nog een klein beetje knoflook bij.
  5. Serveer de zomerse traybake met de persillade en wat vegan mayonaise bij de krieltjes naar smaak.
  6. 1: Hou 1 partje apart en snipper bij stap 4 ca. 1 el (bij 4p) heel fijn. Meng door de persillade. 2: Je kunt er ook voor kiezen (gedeeltelijk) milde olijfolie te gebruiken.