Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zomerse traybake met Beemster Valery aardappels, kikkererwten, olijven en salsa verde met dragonolie van Abma’s

Vegan

  • Totale tijd minuten
2024 28 VEGAN traybake aardappels kikkererwten olijven salsa verde dragonolie 14953

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Beemster Valery aardappels
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks aubergine
  • 1 pot kikkererwten
  • 125 gram olijven
  • 4 el kappertjes
  • 8 el dragonolie van Abma's
  • 1 el citroensap

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in stukken van 2 cm. Snij de paprika in repen en de rode ui in parten. Snij de courgette en de aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Spoel de kikkererwten af en dep droog. Meng alles in een mengkom met de olijven, olie, paprikapoeder, zout en peper.
  3. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik voor 4p eventueel twee bakplaten). Bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
  4. Maak intussen de salsa verde. Hak de kappertjes en de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit (let op: verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg de dragonolie toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  5. Serveer de zomerse traybake met de salsa verde.