Zomerse runderstoof met snijboon, paprika en aardappels
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ui
- 400 gram runderstoofvlees
- 2 el bonenkruid
- 2 stuks puntpaprika
- 375 gram snijbonen
- 2 el peterselie
- 800 gram Agria aardappels
In Huis
- 500 ml kokend water
- 1 stuks kippenbouillonblokje
- olie om te bakken
- bloem om door te halen
- 3 teentje knoflook
- 400 ml rosé wijn
- 1 stuks citroen
- 2 el gedroogde tijm
- 2 tl venkelzaad
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon voor.
- Verhit de olie in een koekenpan of ovenbestendige stoofpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Bak in kleine porties het stoofvlees goudbruin en leg in een ovenschaal of, als je een stoofpan hebt, even apart.
- Snipper de ui en fruit in dezelfde pan. Pers de knoflook erbij en bak ca. 2 minuten mee. Voeg toe aan het vlees of schep het vlees in de stoofpan. Voeg de wijn, bouillon, rasp van de citroen, het bonenkruid, de gedroogde tijm en het venkelzaad toe.
- Dek de schaal goed (!) af met aluminiumfolie of de pan met een deksel en zet voor ca. 1,5 uur in de oven. Bak hierna nog ca. 45 zonder af te dekken.
- Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Bewaar straks wat kookvocht!
- Zet ook een pan met een laagje water op voor de snijbonen.
- Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
- Snij de paprika in reepjes en bak in een koekenpan met olie een paar minuten tot beetgaar. Voeg nog een paar minuten toe aan het vlees.
- Dien het stoofvlees en de groenten op met de aardappels.