Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram basmatirijst
- 2 stuks gele ui
- 8 stuks limoenblaadjes
- 1 stuks kaneelstokje
- 1 stuks jalapeño
- 120 gram cashewnoten geroosterd
- 600 gram cherrytomaatjes
- 400 ml kokosmelk
- 0.5 bosje koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
- 1 tl zout
- 250 ml water
Recept stappen
- Doe de rijst in een zeef en spoel met koud water tot er helder water af loopt. Laat vervolgens in ruim koud water weken.
- Verwarm olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Snij de ui in ringen en voeg toe, samen met de limoenblaadjes en het kaneelstokje. Bak alles circa 5 minuten tot de ui zacht wordt en bruin kleurt.
- Hak de knoflook en de jalapeno (zonder zaadlijsten) fijn. Voeg toe met de helft (!) van de cashewnoten, de tomaatjes en het zout en bak alles nog een paar minuten.
- Giet de rijst af en voeg bij de tomaten. Voeg ook de kokosmelk, het water en het zout toe. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur laag als de rijst kookt en laat 15 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Schep tussentijds één of twee keer om en zorg dat het niet droog kookt. Voeg zo nodig nog wat water toe.
- Neem de pan na 15 minuten van het vuur en laat met het deksel erop nog 5 minuten staan.
- Hak de koriander (incl. steeltjes) grof
- Serveer met de overige cashewnootjes en de koriander