Romige pastasalade met pesto rosso en zomerse groenten
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 stuks courgette
- 2 stuks gele puntpaprika
- 500 gram cherrytomaatjes
- 75 gram babyleaf sla
- 80 gram hazelnootstukjes
- 140 gram pesto rosso
- 250 gram sojaroom
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de pasta, vanaf dat het water kookt, in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Snij de courgette en paprika in stukken van ca. 1-2 cm. Bak in een wok of hapjespan in wat olie stevig aan tot ze begint te bruinen.
- Halveer de helft(!) van de tomaatjes, hou apart. Bak de hele tomaatjes een paar minuten mee met de groenten tot ze net openspringen. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de pesto en sojaroom (voorzichtig) door de groenten, warm even mee. Voeg de uitgelekte pasta en halve tomaatjes toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
- Schep als laatste de sla erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de hazelnootjes.