Zomerse pastasalade met gerookte zalmroosjes
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram volkoren fusilli
- 4 el rode ui
- 1 stuks courgette
- 2 stuks gele puntpaprika
- 500 gram cherrytomaatjes
- 200 gram gerookte zalm
- 75 gram babyleaf sla
In Huis
- 3 el balsamicoazijn
- olie om te bakken
- 2 el mosterd
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de pasta, vanaf dat het water kookt, in 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Snipper 1 el rode ui p.p. heel fijn. Doe in een slakom en voeg de balsamicoazijn toe.
- Snij de courgette en paprika in stukjes van 1-2 cm. Bak in een wok of hapjespan (zie tip) in wat olie ca. 5 minuten stevig aan tot deze begint te bruinen.
- Halveer de helft(!) van de tomaatjes, hou apart. Bak de hele tomaatjes een paar minuten mee met de groenten tot ze net openspringen. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de plakjes zalm voorzichtig los. Rol per plak de onderkant iets strakker en de bovenkant losser om een bloemvorm te creëren. Buig de buitenste randjes voorzichtig om, zodat ze op bloemblaadjes lijken. Hou apart. Snij de gerookte zalm in reepjes. Hou apart.
- Doe de mosterd, olijfolie extra vierge, wat peper en zout bij de ui in de slakom. Pers de knoflook erbij.
- Meng de pasta en alle groenten (ook de koude tomaatjes) goed door de dressing. Schep als laatste de sla erdoor. Voeg naar smaak een scheut olijfolie extra vierge toe. Verdeel over de borden en serveer met de zalmroosjes.
- Je kunt de courgette en paprika ook in ovenschaal met olie, peper en zout onder de grill bereiden, heel erg lekker maar kost net wat meer tijd. Schep wel tussentijds om, om verbranden te voorkomen.