Zomerse pasta met snijbiet, zure room, cannellinibonen en extra belegen kaas van de Graafstroom
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks courgette
- 500 gram snijbiet
- 400 gram volkoren penne
- 1 blik cannellinibonen
- 2 el munt
- 200 ml zure room
- naar smaak Graafstroom extra belegen kaas
In Huis
- 200 ml water (voor de bouillon)
- 0.5 blokje groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 1 el citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Bereid de groentebouillon voor en hou warm.
- Hak de knoflook fijn en snij de courgette in stukjes van ca. 1 cm.
- Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes van 1-2 cm (hou apart) en het blad in dunne repen.
- Kook de pasta al dente in 9-11 minuten en giet af.
- Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, courgette en snijbietstelen ca. 5 minuten. Voeg enkele eetlepels van de bouillon toe en sudder tot bijna al het vocht is verdampt.
- Voeg de snijbietbladeren toe en bak tot geslonken. Giet de cannellinibonen af, voeg toe en warm mee.
- Snij de muntblaadjes fijn.
- Voeg de zure room samen met de afgegoten pasta en de munt bij de groenten. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en de citroensap.
- Serveer de zomerse pasta en rasp aan tafel wat kaas over de bordjes.