Zomerse ovenschotel met kippendij, courgette, tomaat, aardappel en basilicumpesto
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 1 courgette
- 2 paprika's
- 8 tomaten
- 30 gram basilicum
- 400 gram kippendij
In Huis
- 1 el paprikapoeder
- 4 tenen knoflook
- 4 el olijfolie extra vierge voor dressing
- 2 el balsamico-azijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Boen de aardappels schoon en snij in kleine blokjes. Doe in een grote ovenschaal (waar de kip en groenten nog bij kunnen) met een scheutje olijfolie, de helft van het paprikapoeder, wat peper en zout en schuif vast in de oven. *
- Snij de courgette, paprika en tomaat in stukjes. Hak de knoflook fijn.
- Hak de basilicum in het bakje van de staafmixer (of keukenmachine) met de helft van de knoflook fijn. Roer de olijfolie en flink peper en zout erdoor.
- Verdeel de pesto over de stukken kip en leg in de ovenschaal boven op de aardappels. Leg de courgette- en paprikastukjes er omheen. Besprenkel met nog een scheutje olie, de andere helft van de paprikapoeder, peper en zout. Leg dan de stukjes tomaat met de andere helft van de knoflook erbovenop en besprenkel met de balsamico-azijn. Dek goed af met folie en schuif gedurende nog 20-25 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn.
- Als het niet in je ovenschaal past, bak de stukjes aardappel dan apart in een koekenpan terwijl de kip met de groenten in de oven gaart.