Zomerse Italiaanse ovenschotel met worst en gremolata
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks Italiaanse worst
- 1 stuks sjalot
- 4 stengel bleekselderij
- 200 gram peen
- 1 stuks venkel
- 400 gram bataat
- 1 stuks rode peper
- 500 gram passata
- 1 stuks sinaasappel
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 1 bosje peterselie (zie tip)
- 1 stuks citroensap
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 120 ml water
- 1 tl zout
- 1 teen knoflook (voor gremolata)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwarm olie in een ruime pan en bak de worstjes rondom aan (ze garen later verder).
- Snij de sjalot in ringen en de bleekselderij in plakjes. Schil de peen en snij in kleine blokjes. Verwijder het loof en hart van de venkel en snij in kleine blokjes.
- Haal de worst uit de pan. Fruit de groenten in het bakvet van de worstjes.
- Schil de bataat, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes. Voeg alles toe en bak even mee.
- Voeg de passata, het water en aangegeven hoeveelheid zout toe. Breng aan de kook. Snij de sinaasappel in dunne plakjes en leg in de saus.
- Draai het vuur uit. Giet de saus over in een ovenschaal. Leg de worstjes erbovenop en schuif in de oven voor ca. 25 minuten tot de worstjes gaar zijn.
- Snij de aardappelen (met schil) in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, het deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de gremolata. Hak de peterselie (incl. steeltjes) fijn. Rasp de citroen. Meng in een kommetje met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer ovengerecht met aardappels en strooi de gremolata er flink overheen.
- Zo kun je koriander en peterselie uit elkaar houden: koriander heeft een ronder blad dan peterselie.