Zomerse broccoli-waterkers stamppot met gebakken scholfilet en cherrytomaatjes
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappelen
- 1 stronk broccoli
- 4 stuks scholfilet
- 250 gram cherrytomaatjes
- 0.5 zakje waterkers
In Huis
- 1 teentje knoflook
- flinke klont boter
- naar smaak olijfolie extra vierge
- olie om te bakken
Recept stappen
- Zet een flinke pan water met zout op.
- Schil of was de aardappelen en snij in gelijke stukken. Doe in de pan en zet een wekker van 5 minuten vanaf dat het water kookt. Hak de knoflook in plakjes en voeg toe.
- Snij de stelen van de broccoli in kleine stukjes en voeg bij de aardappelen als de wekker gaat. Zet nog een keer een wekker van 5 minuten. Maak kleine roosjes van de rest van de broccoli en voeg toe als de wekker gaat.
- Check na ongeveer 15 minuten (vanaf start koken) of de aardappels en broccoli gaar zijn. Stamp tot een grove puree met een klontje boter en/of scheutje olijfolie extra vierge. Zet terug op een laag pitje.
- Verwarm boter met wat olie in een koekenpan. Wacht tot de boter stopt met bruisen. Dep intussen de scholfilets droog, bestrooi met peper en zout en bak aan beide kanten bruin en net gaar. Totaal ca. 6 minuten. Voeg de hele cherrytomaatjes na 1 minuut al toe.
- Verwijder dikkere stelen van de waterkers indien gewenst. Hak de rest grof en roer door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de zomerse broccoli-waterkers stamppot met de scholfilets en tomaatjes.