Zomers kalfsstoofvlees met geroosterde bloemkool, raapsteel en krieltjes
Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram kalfsstoofvlees
- 300 gram krieltjes
- 600 gram bloemkool
- 1 bosje raapsteel
- 300 gram koolrabi
- 2 uien
In Huis
- 6 el olijfolie
- 2 el bloem
- 6 teentjes geperste knoflook
- 4 dl rosé wijn
- 4 dl kippenbouillon
- rasp van 1 citroen
- 3 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 2 tl venkelzaad
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snij de ui fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Bak in kleine porties het kalfsvlees goudbruin en leg in een ovenschaal.
- Fruit de ui en de geperste knoflook goudgeel en doe bij het vlees. Voeg de rosé (of witte wijn), de bouillon, de citroenrasp, de laurierblaadjes, de takjes tijm en het venkelzaad aan het vlees toe.
- Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak 1,5 uur in het midden van de oven. Haal het deksel van de pan en bak nog 45 minuten, zonder deksel.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en verdeel deze over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zout. Zet de laatste 30 minuten bij het vlees in de oven.
- Schil de koolrabi (indien nodig) en snij in blokjes. Was de krieltjes en halveer. Voeg samen de laatste 20-30 minuten toe aan het kalfsvlees. Schep tussendoor om en zorg dat het vochtig genoeg is.
- Verwijder de wortels van de raapstelen en was deze. Voeg deze op het laatste moment toe aan het gerecht, zodat ze een beetje warm worden.