Zomers groentepakketje geserveerd met boterbonenpuree en een daslook-kalfsworstje
Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 courgettes
- 2 rode puntpaprika's
- 2 rode tomaten
- 1 takje rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 1 citroen
- 2 blikjes boterbonen
- 4 stuks kalfsworst
- 3 el peterselie gehakt
In Huis
- 4 el olie
- 4 tenen knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Haal de worst uit de koeling om te chambreren. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de courgette in blokjes van 2 cm. Snij de puntpaprika’s in repen en de tomaat in stukjes. Meng de groenten in een mengkom met de olie, de knoflooktenen (gekneusd in de schil) en flink wat peper en zout. Leg twee grote stukken folie kruislings in een grote ovenschaal. Spreid de groenten erover uit. Leg de takjes rozemarijn en tijm erbij. Vouw het pakket goed dicht zodat de groenten goed kunnen stomen. Zet gedurende ca. 25 minuten in de oven.
- Halveer de citroen, leg met de snijkant naar boven in een ovenschaaltje en zet ernaast. Hou ze een beetje in de gaten: ze mogen wel lekker bruin worden aan de bovenkant maar niet zwart.
- Doe de bonen met vocht in een pannetje en warm zachtjes op.
- Bak de worsten in een beetje olie om en om bruin en gaar.
- Hak de peterselie fijn.
- Giet de bonen af als ze warm zijn en bewaar(!) wat van het vocht. Pureer en maak zo smeuïg als gewenst met het vocht. Breng op smaak met de olijfolie extra vierge, de gehakte peterselie, peper en zout en naar smaak eventueel een snufje chilipeper.
- Haal de citroenen uit de oven. Laat even afkoelen. Knijp uit boven een schaaltje en haal de pitjes eruit. Roer steeds wat van het pulp en sap door de bonenpuree, net zo lang tot het naar je smaak is.
- Haal de knoflooktenen uit de ovenschaal, duw uit het schilletje en meng de helft door de groenten en de helft door de puree (zet daar zo nodig de staafmixer nog even in). Serveer de puree met de groenten erover en het worstje erbij.
- Tip 2. Dit gerecht is heel geschikt voor op de BBQ. Maak in dat geval van de bonen een bonensalade met verder precies dezelfde ingrediënten maar dan zonder te pureren.