Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zomers Nieuw-Zeelandse spinazie-tomaatstamppotje met Italiaanse gehakballetjes

Varken

  • Totale tijd minuten
Spinazie-tomaatstamppot | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 kilo Frieslander aardappelen
  • 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 400 gram Italiaans rundergehakt
  • 2 stronkjes roodlof
  • 3 stuks rode trostomaat

In Huis

  • 1 teen knoflook (in de schil)
  • 100 gram broodkruim of paneermeel
  • 1 stuks ei
  • 1 tl mosterd
  • olie om te bakken
  • klontje boter
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 1 stuks rode peper
icon package

Recept stappen

  1. Zet een flinke pan met gezouten water op het vuur.
  2. Plet de knoflook (met schil). Schil de aardappelen en snij in stukken. Voeg bij het kokende water, samen met de geplette knoflookteen en breng weer aan de kook.
  3. Mix het gehakt met het broodkruim, het ei en de mosterd. Breng op smaak met peper. Goed om te weten: er zit al zout in het gehakt. Rol er 3 gehaktballetjes per persoon van.
  4. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom in ca. 15 minuten bruin.
  5. Check na ongeveer 15 minuten (vanaf start koken) of de aardappels gaar zijn. Giet af en haal de knoflook eruit. Verwijder het schilletje van de knoflook en snij fijn. Voeg weer bij de aardappels en stamp tot een grove puree met een klontje boter en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwijder echt dikke stelen van de Nieuw-Zeelandse spinazie. Snij de rest in grove stukken en meng beetje bij beetje door de stamp.
  7. Halveer de roodlof, verwijder het hart en snij in halve ringen. Snij de tomaten in blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Roer alles voorzichtig door de warme stamppot.
  8. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes.