Zomerpostelein stamppot met gegrilde tomaten met geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Tomaten
- 200 g Zomerpostelein
- 1000 g Aardappelen
- 1 stuk(s) Geitenkaas
- 1 bakje(s) Creme fraiche
- 2 bakje(s) Pijnboompitten
In Huis
- 1 el Balsamicoazijn
- 2 el Olijfolie
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak een mengsel van de olijfolie, de geperste knoflook, peper, zout en de balsamico-azijn.
- Halveer de tomaten, leg ze met de open kant naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het oliemengsel. Schuif in de oven. Hoe langer hoe beter! Maar in ieder geval 20-25 minuten.
- Schil de aardappels en zet op in een pan met water en zout. Kook gaar in circa 20-25 minuten.
- Verwijder eventueel de worteltjes van de postelein, was de postelein met behulp van een slacentrifuge en hak grof in circa 3 delen.
- Snij de geitenkaas in evenveel plakjes als je tomatenhelften hebt.
- Bak de pijnboompitjes even bruin in een droge koekenpan, blijf erbij want ze kunnen snel aanbranden!
- Haal de tomaten uit de oven en leg op elk tomaatje een plakje geitenkaas. Schuif even terug en laat de kaas smelten. Zet zo nodig op het laatst nog even de grill erop.
- Stamp de aardappels fijn samen met de creme fraiche en peper en zout. Roer dan de postelein erdoorheen en serveer met de geroosterde tomaten.
- Laat iedereen pijnboompitten naar smaak op zijn bord strooien.