Zomerburger met courgette-zomerpostelein couscous en tomatensalsa
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Tomaten
- 15 g Koriander
- 1 stuk(s) Sjalot
- 2 stuk(s) Courgette
- 4 stuk(s) Zomerburger
- 200 g Couscous
- 15 g Munt
In Huis
- 2 tl Balsamicoazijn
- naar smaak Peper en zout
- om te bakken Olijfolie
Recept stappen
- Snij de tomaten in kleine blokjes van circa 1 cm. Doe in een kom. Snij de steeltjes van de koriander fijn. Snij het sjalotje zo fijn als je kunt. Voeg beiden bij de tomaten en breng op smaak met peper en zout en de balsamico-azijn; laat even intrekken.
- Rasp de courgettes met een grove rasp, meng een snufje zout erdoor en laat even staan in een vergiet.
- Doe de zomerburgers in een koekenpan met een scheutje olie. Warm ze langzaam op.
- Zet de waterkoker aan (200 ml). Doe de couscous in een kom, giet het kokend water erover en laat plm 3 minuten staan met een deksel erop.
- Hak de munt en koriander fijn. Knijp de courgette uit in een vergiet zodat het vocht eruit loopt.
- Doe een flinke scheut olijfolie bij de couscous en roer goed door met een vork, voeg dan de courgette en de verse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de couscous met de zomerburger en tomatensalsa. De salsa is lekker bij de burger maar ook lekker om door de couscous te mengen.