Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

ZOMERBOEKJE Spaghetti met rauwe ham, pesto, tomaat, paprika en Parmezaan

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In Huis

  • 25 g pijnboompitten
  • 70 g parmezaanse kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 40 g basilicum
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el citroensap
  • 150 g rauwe ham
  • olie om te bakken
  • 300 g spaghetti
  • 1 stuk(s) banaansjalot
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 1 krop(pen) sla
  • vinaigrette
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de spaghetti.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Rasp de Parmezaan. Hak de knoflook fijn. Pureer de helft van de Parmezaan en knoflook, alle pijnboompitten en basilicum fijn in een blender. Voeg de olijfolie extra vierge toe en maak op smaak met peper en wat citroensap. Zout is waarschijnlijk niet nodig ivm de rauwe ham in het gerecht.
  3. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar bij het afgieten een beetje kookvocht.
  4. Snij de rauwe ham in stukjes en bak in een beetje olie in een koekenpan bruin. Snipper intussen de sjalot en snij de paprika in reepjes. Haal de rauwe ham uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit de sjalot in het bakvet en voeg na een minuutje de andere helft van de knoflook toe. Voeg ook de paprika toe en laat een paar minuten bakken.
  5. Halveer intussen de tomaatjes. Voeg bij de paprika en bak even mee tot ze net wat zachter zijn geworden. Maak op smaak met peper en een klein beetje zout.
  6. Was de sla met behulp van een slacentrifuge en maak op smaak met een simpele vinaigrette naar keuze (vb olie, balsamicoazijn, zout en peper).
  7. Meng de pesto door de spaghetti, indien nodig met wat kookvocht. Serveer met de uitgebakken ham, de paprika en tomaat en maak af met de rest van de Parmezaan.