Zoetzure couscous met palmkool, tomaten, paprika, rozijnen en pijnboompitten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Palmkool
- 1 stuk(s) Puntpaprika
- 2 stuk(s) Paprikatomaat
In Huis
- 300 g Couscous
- 4 el Fijngehakte peterselie
- naar smaak Peper en zout
- naar smaak Citroensap
- naar smaak Olijfolie (extra vierge)
- 2 tl Suiker
- 4 tl Balsamicoazijn
- 4 el Pijnboompitten
- 4 el Rozijnen
- 1 Gesnipperde rode ui
Recept stappen
- Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng warm water met peterselie, peper, zout, wat citroensap en olijfolie. Laat de smaken intrekken.
- Was de palmkool goed. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de palmkool ca. 10 minuten. Giet af en snij in reepjes.
- Verwijder zaad en zaadlijsten van tomaten en paprika. Snij de tomaten in blokjes en de paprika in dunne reepjes. Meng door de warme couscous.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui aan. Doe er de suiker en balsamico bij en laat zachtjes karamelliseren.
- Voeg de palmkool toe en schep goed om.
- Meng samen met de pijnboompitten en de rozijnen door de couscous.
- Check op peper en zout en serveer onmiddellijk.