Zoete bataat-taco met linzen, radijs en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram linzen
- 50 gram sjalot
- 2 bataten
- geitenkaas (naar smaak)
In Huis
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook
- olijfolie (om te bakken)
- 1 bakje crème fraîche
- 1 citroen
- 300 gram spinazie
- korianderblad (naar smaak)
- 8 taco's
Recept stappen
- Kook de linzen samen met een takje tijm (bij 4p) beetgaar in ca. 20 minuten.
- Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Schil de zoete bataat en snij in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de zoete bataat even aan. Doe het deksel op de pan en stoof zachtjes beetgaar in ca. 15 minuten. Breng op smaak met wat zout.
- Meng de creme fraîche met de knoflook. Breng op smaak met flink wat citroensap en zout en peper naar smaak. Schep er de sjalot door.
- Was de spinazie en laat uitlekken. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes. Brokkel de geitenkaas in stukjes.
- Bereid de tacos volgens gebruiksaanwijzing.
- Besmeer de tacos met wat van het creme fraîche mengsel en beleg met spinazie, linzen, zoete aardappel, stukjes geitenkaas en korianderblaadjes. Serveer de rest van de avocadocreme erbij.