Zoete aardappelsoep met rogge vloerbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 500 gram zoete aardappel oranje
- 100 gram regenboogwortel
- 1 stuks rogge vloerbrood
- 2 stengels lente-ui
In Huis
- 1 tl gember
- 1 teentje knoflook
- olie om te bakken
- 750 ml water
- 1.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 0.5 tl chilivlokken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel het brood met water en bak af in ca. 10-13 minuten.
- Snij de gele ui in stukken. Rasp de gember en pers de knoflook uit. Schil de zoete aardappel in snij in blokjes. Snij de regenboogwortel in plakjes.
- Verhit olie in een soeppan en fruit de ui aan tot glazig en voeg de gember en knoflook toe.
- Voeg de regenboogwortel en zoete aardappel toe en bak dit voor 3 minuten mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook zachtjes voor 20 minuten.
- Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
- Pureer de soep tot een glad mengsel. Voeg op het laatst de kokosmelk toe.
- Serveer de soep met de chilivlokjes, lente-ui, eventueel wat extra kokosmelk en een sneetje brood.