Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zoete aardappelsoep met rogge vloerbrood

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks gele ui
  • 500 gram zoete aardappel oranje
  • 100 gram regenboogwortel
  • 1 stuks rogge vloerbrood
  • 2 stengels lente-ui

In Huis

  • 1 tl gember
  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 750 ml water
  • 1.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 0.5 tl chilivlokken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel het brood met water en bak af in ca. 10-13 minuten.
  2. Snij de gele ui in stukken. Rasp de gember en pers de knoflook uit. Schil de zoete aardappel in snij in blokjes. Snij de regenboogwortel in plakjes.
  3. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui aan tot glazig en voeg de gember en knoflook toe.
  4. Voeg de regenboogwortel en zoete aardappel toe en bak dit voor 3 minuten mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook zachtjes voor 20 minuten.
  5. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  6. Pureer de soep tot een glad mengsel. Voeg op het laatst de kokosmelk toe.
  7. Serveer de soep met de chilivlokjes, lente-ui, eventueel wat extra kokosmelk en een sneetje brood.