Zoete aardappelpuree met oesterzwammen en uienchutney
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 g Zoete aardappel
- 2 stronk(en) Broccoli
- 300 g Oesterzwammen
- 1 stuk(s) Lente-ui
- naar smaak Uien chutney
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 el Boter of olijfolie
- naar smaak Peper en zout
- 50 ml Volle melk
- 2 tl Grove Zaanse mosterd
- 2 el Fijngehakte peterselie
Recept stappen
- 1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Pel de knoflook en snij in plakjes. Kook samen in water met zout in 20 minuten gaar.
- 2. Stoom in de tussentijd de broccoli beetgaar in ca. 10 minuten.Verhit de boter of olijfolie in een koekenpan. Snij de grote oesterzwammen in stukken. Bak de oesterzwammen om en om bruin en beetgaar in de hete boter/olie. Bestrooi met zout en peper.
- 3. Verwarm de melk. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper. Meng beetje bij beetje de melk en mosterd erdoor.
- 4. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en roer door de puree.
- 5. Doe de puree in een schaal en verdeel de oesterzwammen eroverheen. Bestrooi met peterselie.
- 6. Serveer met de uienchutney en broccoli.
- <br>Tip: lekker met gebakken kip of lamsrookworst.