Zoete aardappelfrietjes en bietjes met gebakken zalm en geroosterde spruitjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 500 gram gele bieten
- 500 gram spruiten
- 4 stuks zalmfilet op de huid
In Huis
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprika poeder
- 1 el olijfolie
- naar smaak zout en peper
- olie om te bakken
- naar smaak mayonaise en ketchup
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Schil de bataat en snij er dikke frietjes van. Schil en snij vervolgens de gele bieten ook in dikke frietjes. Leg beide op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, olijfolie en zout en peper naar smaak. Laat gedurende 35 minuten in de oven staan en schep elke tien minuten om.
- Schoon de spruitjes en halveer. Als de zoete aardappel en de bieten nog 15 minuten in de oven hoeven, begin je met het wokken van de spruiten. Verwarm een dun laagje olie in een wokpan en wok de spruiten tot deze goud/bruin en knapperig zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verwarm ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de zalm op beide kanten tot deze gaar is. Als je het lekker vind kan je op het laatste wat ketjap of sojasaus toevoegen aan de zalm voor wat extra smaak.
- Serveer de frietjes met de gebakken spruiten en de gebakken zalm. Voeg mayonaise en ketchup naar smaak toe.