Zoete aardappel pasta met knapperige geraspte grillkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram zoete aardappelen oranje
- 1 stuks gele ui
- 100 gram Syrische grillkaas (uit NL)
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 1.5 tl gerookt paprikapoeder
- 400 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
Recept stappen
- Was de zoete aardappels en prik er wat gaatjes in met een vork. Doe ze in de magnetron op de hoogste stand voor 3 minuten, draai ze om, en doe ze nog 3 minuten langer. Laat afkoelen.
- Rasp de Syrische grillkaas met een grove rasp in kleine reepjes. Verhit wat olie in een koekenpan op midden/hoog vuur en bak de geraspte grillkaas bruin.
- Snipper de gele ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een pan, bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook bak mee en zet het vuur uit.
- Als de zoete aardappel voldoende is afgekoeld halveer en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit in een blender of keukenmachine samen met wat citroensap, paprikapoeder, een scheutje water, de gebakken ui en knoflook. Mix tot er een saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de saus terug in de pan en verwarm zachtjes.
- Giet de pasta af en meng door de saus.
- Serveer de pasta met de uitgebakken grilkaas reepjes en wat peterselie.