Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zoete aardappel-oesterzwammenomelet op rogge vloerbrood

Lunch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 150 gram zoete aardappel
  • 150 gram oesterzwam
  • 2 stuks lente-ui
  • 0.5 bosje koriander
  • 4 stuks eieren
  • 4 sneetjes rogge vloerbrood

In Huis

  • 1 tl tijm gedroogd
  • 1 tl rozemarijn gedroogd
  • olie om te bakken
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de zoete aardappel en snij in dunne plakjes. Kook de plakjes in ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Scheur de oesterzwammen in stukken. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Hak eventueel de koriander.
  3. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met een snuf zout, peper, tijm en rozemarijn.
  4. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen in 4-5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de zoete aardappelplakjes en lente-ui toe en bak nog 2 minuten mee.
  5. Schenk de losgeklopte eieren gelijkmatig over het groentenmengsel in de pan. Laat op laag vuur rustig stollen, ongeveer 8 minuten. Dek eventueel de pan af om het garen te versnellen. Terwijl de omelet gaart, toast de sneetjes rogge vloerbrood licht in een broodrooster. Besmeer royaal met boter.
  6. Snij de omelet in vieren en leg op de sneetjes rogge vloerbrood. Bestrooi eventueel met gehakte koriander.