Zoete aardappel-oesterzwammenomelet op rogge vloerbrood
Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 gram zoete aardappel
- 150 gram oesterzwam
- 2 stuks lente-ui
- 0.5 bosje koriander
- 4 stuks eieren
- 4 sneetjes rogge vloerbrood
In Huis
- 1 tl tijm gedroogd
- 1 tl rozemarijn gedroogd
- olie om te bakken
- klont boter
Recept stappen
- Schil de zoete aardappel en snij in dunne plakjes. Kook de plakjes in ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
- Scheur de oesterzwammen in stukken. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Hak eventueel de koriander.
- Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met een snuf zout, peper, tijm en rozemarijn.
- Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen in 4-5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de zoete aardappelplakjes en lente-ui toe en bak nog 2 minuten mee.
- Schenk de losgeklopte eieren gelijkmatig over het groentenmengsel in de pan. Laat op laag vuur rustig stollen, ongeveer 8 minuten. Dek eventueel de pan af om het garen te versnellen. Terwijl de omelet gaart, toast de sneetjes rogge vloerbrood licht in een broodrooster. Besmeer royaal met boter.
- Snij de omelet in vieren en leg op de sneetjes rogge vloerbrood. Bestrooi eventueel met gehakte koriander.