Gnocchi met spruitjes, rucolapesto en lof bieten salade met amandelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 80 gram amandelen naturel
- 1 stuks ui
- 400 gram spruitjes geschoond
- 50 gram rucola
- 600 gram gnocchi
- 2 stuks witlof
- 2 pot rode bietjesplakjes
- 1 stuks lente-ui
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- kneepje citroensap
- 6 el milde olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1.5 el baslamicoazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Bak de amandelen een paar minuten in een grote droge wok of koekenpan (die gebruik je straks weer) tot ze een beetje knapperig zijn.
- Snij intussen 1 kleine ui in halve ringen. Laat de amandelen afkoelen op een bordje.
- Verwarm flink wat olie in de pan en bak de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
- Snij intussen de geschoonde spruitjes in vieren. Bak op stevig vuur mee vanaf dat de ui glazig is. Ui en spruitjes moeten bruine randjes krijgen!
- Maak de rucolapesto. Hak de rucola grof. Doe in het bakje van de staafmixer samen met 1 teentje knoflook (verwijder evt. het groene loofje, dat geeft een te aanwezige knoflooksmaak). Hak de amandelen grof en voeg ca. 1/4e(!) toe. Pureer goed. Roer 3 el milde olijfolie erdoor en breng goed op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
- Voeg verse olie bij de sjalot en spruiten en bak de gnocchi op middelhoog vuur ca. 5 minuten mee tot ze mooi bruin en krokant zijn. Past het niet, bak de gnocchi dan in een andere pan. Breng op smaak met peper.
- Maak intussen de salade. Haal de blaadjes van 1 stronkje witlof af en leg op een mooie schaal. Giet de bietenplakjes af en doe in een mengkom. Meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout. Verdeel de bieten over de witlof. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Garneer de salade met de lente-ui en de rest van de gehakte amandelen.
- Eet de pesto bij de gnocchi en serveer de salade erbij.