Zoete aardappel gnocchi met pesto en witlof-bietensalade met amandelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 80 gram amandelen bruin
- 2 stuks ui
- 300 gram wortelpeterselie
- 100 gram waterkers
- 600 gram gnocchi van zoete aardappel
- 2 stuks witlof
- 2 pot rode bietjesplakjes
- 10 gram bieslook
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- kneepje citroensap
- 6 el milde olijfolie van de pesto
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1.5 el baslamicoazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Bak de amandelen een paar minuten in een grote droge wok of koekenpan (die gebruik je straks weer) tot ze een beetje knapperig zijn.
- Snij intussen de ui in halve ringen. Laat de amandelen afkoelen op een bordje. Verwarm flink wat olie in de pan en bak de ui tot ze goed glazig is. Voeg wat zout toe. Schil de wortelpeterselie. Snij in dunne halve of kwart maantjes. Bak op middelhoog vuur mee en schep tussentijds om – de ui en wortelpeterselie moeten bruine randjes krijgen!
- Maak de waterkerspesto. Verwijder alleen de dikke wat stuggere stengels van de waterkers en hak de rest grof. Doe in het bakje van de staafmixer samen met een teentje knoflook (verwijder evt. het groene loofje, dat geeft een te aanwezige knoflooksmaak). Hak de amandelen grof en voeg ca. 1/4e(!) toe. Pureer goed. Roer de milde olijfolie erdoor en breng goed op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
- Voeg verse olie bij de sjalot en wortelpeterselie en bak de gnocchi op middelhoog vuur ca. 5 minuten mee tot ze mooi bruin en krokant zijn. Past het niet, doe de gnocchi dan in twee rondes. Breng op smaak met peper.
- Maak intussen de salade. Haal de witlofblaadjes af en leg op een mooie schaal. Giet de bieten af en doe in een mengkom. Meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout. Verdeel de bieten over de witlof. Hak de bieslook fijn. Bestrooi de salade met de rest van de gehakte amandelen en bieslook.
- Eet de pesto bij de gnocchi en serveer de salade erbij.