Zoete aardappel gnocchi in rode bietencrème met waterkers
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram rode bieten
- 2 bak gnocchi van zoete aardappel
- 100 gram Kinderdijker oud
- naar smaak waterkers
In Huis
- 2 teentje knoflook
- 100 ml olijfolie extra vierge
- naar smaak citroensap (mag uit een flesje)
- boter om te bakken
- 60 gram pistachenoten gezouten
Recept stappen
- Zet een pan op met water. Kook de bietjes gaar in ca. 30-45 minuten. Prik met een vork in de bietjes om te kijken of ze gaar zijn.
- Pel de schil van de bietjes er af. Snij in blokjes en doe in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de knoflook toe. Hak de pistachenoten grof. Voeg 1/3 van de pistache toe samen met de olijfolie. Pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper, zout en een flinke kneep citroensap.
- Verwarm een klont boter in een grote koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur aan beide kanten ca. 5 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn.
- Rasp de kaas.
- Voeg de bietencrème toe aan de pan en roer door elkaar. Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers en hak grof.
- Bestrooi de gnocchi met de geraspte oude kaas, de rest van de pistachenoten en de waterkers.