Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zoete aardappel gnocchi in rode bietencrème met waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram rode bieten
  • 2 bak gnocchi van zoete aardappel
  • 100 gram Kinderdijker oud
  • naar smaak waterkers

In Huis

  • 2 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • naar smaak citroensap (mag uit een flesje)
  • boter om te bakken
  • 60 gram pistachenoten gezouten
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met water. Kook de bietjes gaar in ca. 30-45 minuten. Prik met een vork in de bietjes om te kijken of ze gaar zijn.
  2. Pel de schil van de bietjes er af. Snij in blokjes en doe in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de knoflook toe. Hak de pistachenoten grof. Voeg 1/3 van de pistache toe samen met de olijfolie. Pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper, zout en een flinke kneep citroensap.
  3. Verwarm een klont boter in een grote koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur aan beide kanten ca. 5 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn.
  4. Rasp de kaas.
  5. Voeg de bietencrème toe aan de pan en roer door elkaar. Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers en hak grof.
  6. Bestrooi de gnocchi met de geraspte oude kaas, de rest van de pistachenoten en de waterkers.