Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zoete aardappel frietjes met Italiaanse worst en spinazie salade

Varken

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram zoete aardappel
  • 4 stuks Italiaanse worsten
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks rode paprika
  • 0.5 stuks rode ui
  • 350 gram spinazie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg de olie, paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Maak in een grote slakom een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, honing, knoflook, peper en zout.
  4. Verwarm olie in een pan. Bak de Italiaanse worstjes in ca. 8 minuten gaar.
  5. Halveer de cherrytomaatjes. Snij de komkommer, paprika en rode ui in blokjes.
  6. Meng de spinazie door de dressing, samen met de tomaatjes, komkommer, paprika en rode ui. Serveer de friet samen met de spinazie-salade, worstjes en wat mayonaise.