Zelfgemaakte Surinaamse roti met kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 Kipfilet
- 2 stuk(s) Sjalot
- 1 stuk(s) Rode peper
In Huis
- 300 g Aardappelen
- 4 teentje(s) Knoflook
- 2 el Garam massala
- 4 el Plantaardige olie
- 1 blaadje(s) Laurier
- 300 g Zelfrijzend bakmeel
- 3 el Bloem
- 1 tl Zout
- 300 ml Water
Recept stappen
- 1. Maak eerst de kip klaar. Snij de kipfilet in grote stukken.
- 2. Schil en snipper de sjalot en knoflook fijn. Hak de rode peper fijn (hou een klein beetje over voor straks).
- 3. Wrijf de knoflook, sjalot, rode peper en masala fijn in een vijzel. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin het kruidenmengsel zachtjes aan (hou een theelepel olie over voor later).
- 4. Bestrooi de kip met zout en leg in de pan. Bak zachtjes 10 minuten mee aan. Schil in de tussentijd de aardappels en snij in grote stukken. Voeg dan 2/3e van het water toe en doe de aardappel en het laurierblad bij de kip. Laat het geheel ca. 35 minuten stoven totdat de aardappelen en kip goed gaar zijn. Voeg als het vocht teveel inkookt eventueel nog wat water toe. Verwijder vlak voor het opdienen de laurierblaadjes en breng op smaak met zout.
- 5. Kneed terwijl de kip gaart de roti. Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met 1/3e van de aangegeven hoeveelheid water (lauw) tot een samenhangend deeg. Laat het afgedekt met een theedoek ca. 30 minuten op een warme plaats rijzen.
- 6. Wrijf een het laatste beetje rode peper met een kwart van de aangegeven teentjes knoflook in de vijzel.
- 7. Kneed dit met het zout, vlak voor het bakken door het deeg en vorm er dan platte ballen van (1 per persoon). Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol de ballen met een deegroller uit tot ronde dunne deeglappen.
- 8. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de roti in ca. 2 minuten aan beide zijden lichtbruin. Doe dit nog drie maal.
- 9. Serveer de kip met de saus op de roti.
- <br>Tip: Voeg samen met de aardappel 200 g (voor 4 personen) fijngesneden kousenband bonen toe.