Zelfgemaakte soft taco's met groentevulling en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 krop(pen) Eikenbladsla
- 6 stuk(s) Tomaten
- 1 stuk(s) Rode puntpaprika
- 1 stuk(s) Gele puntpaprika
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 stuk(s) Courgette
- 200 g Buche fraiche geitenkaas
- naar smaak Koriander
In Huis
- 3 el Limoensap
- 1 teentje(s) Knoflook
- 300 g Tarwemeel
- 8 el Olijfolie (extra vierge)
- 100 ml Lauwwarm water
- 1 tl Zout
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Meng het meel met het zout, 2 eetlepels van de olijfolie en het water. Doe in de keukenmachine en meng tot een deeg. Kneed met de hand na op het werkvlak tot het deeg helemaal een glad en soepel is. Vorm er een bol van, dek hem af en laat het deeg 30 minuten rusten.
- Bereid in de tussentijd de groenten. Snij de ui in heel dunne ringen en de rest van de groenten in hapklare stukken. Doe de groenten in een schaal (houd de ui apart) en meng er wat korianderblad naar smaak door.
- Maak een dressing van 6 el olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met wat peper en zout. Meng door de groenten.
- Verdeel het deeg in 8 porties en rol ze uit tot dunne tacootjes van ca. 15 cm doorsnee. Rollen tussen 2 vellen bakpapier is ook een optie om ze mooi dun te krijgen. Bak de taco’s in een hete, droge, dikke koekenpan aan elke kant 1 minuut tot ze bruine plekjes krijgen. Houd ze tot gebruik warm onder een theedoek.
- Vul de taco’s met wat sla, de groenten, de uienringen en wat stukjes geitenkaas.