Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zelfgemaakte naan met romige yoghurt dip met za’atar kruiden

Vegetarisch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat

Ingrediënten

In de box

  • 150 gram Griekse yoghurt (voor het naan)
  • 650 gram Griekse yoghurt (voor de dip)

In Huis

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3.5 gram zout
  • 50 ml (milde) olijfolie
  • 1 tl garam masala
  • 1 teen knoflook (voor het naan)
  • olie om te bakken
  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 teen knoflook (voor de dip)
  • citroensap (mag uit een flesje)
  • olijfolie extra vierge
  • 1 el za'atar kruiden
  • 1 el gedroogde oregano
  • mespuntje chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Mix het zelfrijzende bakmeel, de aangegeven hoeveelheid yoghurt en zout in een mengkom en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (1 p.p), maak er balletjes van en rol deze uit op een stukje bakpapier tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.
  2. Meng in een kommetje de aangegeven hoeveelheid (milde) olijfolie en garam masala. Breng op smaak met zout en peper. Plet de knoflook en voeg toe aan de olie. Zet weg.
  3. Rooster de hazelnoten en de sesamzaadjes zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen de kleuren.
  4. Hak de knoflook fijn. Doe samen met de Griekse yoghurt in een kom. Meng en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  5. Verdeel de yoghurt op een ondiep bord of schaal. Maak glad met de bolle kant van een lepel. Besprenkel de yoghurt met een olijfolie.
  6. Meng de za’atar kruiden, oregano en chilivolkjes samen met de hazelnoten en sesamzaadjes. Verdeel over de yoghurt.
  7. Laat een grillpan goed heet worden. Smeer de naanbroodjes aan beide kanten goed in met de kruidenolie. Grill in de pan tot er aan beide kanten mooie grillstrepen staan.
  8. Serveer het naanbrood met de kruidige yoghurt dip.