Zelfgemaakte kebab met ingelegde groente en gepofte knoflook-koriandersaus
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks ui
- 0.5 el dille
- 400 gram lams-kalfsgehakt za'atar gekruid
- 1 el koriander
- 250 ml Griekse yoghurt
- naar smaak winterpostelein
- naar smaak pain au levain
In Huis
- 75 ml witte wijnazijn
- 225 ml water
- 2 tl suiker
- 1 stuks ei
- 4 teentjes knoflook
Recept stappen
- Verwijder het loof en hart van de venkel. Snij in dunne plakken. Snij de rode peper in dunne reepjes. Snij de ui in ringen. Verwijder de dikke stelen van de dille en hak fijn. Meng de groenten en dille door elkaar in een mengkom.
- Verwarm de witte wijnazijn, water en suiker in een steelpannetje. Voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, laat iets afkoelen en giet over de groenten en dille. Zet in de koelkast en laat minimaal 30 minuten (mag ook langer) intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het gehakt met het ei en verdeel over een ovenschaal. Druk goed aan en leg de knoflook op het gehakt. Zet het gehakt in de oven voor ongeveer 25-30 minuten totdat het gehakt gaar en licht krokant is.
- Hak de koriander door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de winterpostelein. Snij het brood in plakjes en rooster in de broodrooster.
- Haal het gehakt uit de oven en snij in dunne plakjes. Druk de gepofte knoflook uit de schilletjes en hak fijn. Roer door de yoghurt.
- Beleg de broodjes met de winterpostelein, ingelegde groente, de kebab en de knoflooksaus.