Zelfgemaakte gele curry met paksoi, prei, kastanjechampignons, pinda’s en zilvervliesrijst
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks ui
- 1 stuks groene peper
- 2 el gember
- 1 bakje curry specerijen
- 300 gram spitskool
- 1 stuks prei
- 300 gram kastanjechampignons
- 400 ml kokosmelk
- 80 gram pinda's
- 2 stronk paksoi
- 3 el koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 1 tl zout
- 0.5 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml gezouten water p.p.. Breng aan de kook en laat zachtjes in 25 minuten afgedekt gaar en droog koken (liefst met behulp van een vlamverdeler).
- Snipper de ui en hak de knoflook.
- Maak de gele currypasta (in het bakje van de staafmixer): snij de groene peper in stukjes (verwijder de zaadlijsten als je niet te pittig wilt). Rasp de gember. Mix samen met de ui en knoflook, het specerijenmengsel en de aangegeven hoeveelheid zout. Voeg een scheutje olie toe tot je een gladde pasta hebt.
- Fruit het currymengsel in een afdekbare wok of hapjespan in wat olie zachtjes aan.
- Kerf intussen de prei in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Snij de spitskool in reepjes. Voeg de groenten bij de curry en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Draai het vuur zachter. Snij de kastanjechampignons in vieren, voeg toe en schep en paar keer om.
- Schenk de kokosmelk erbij. Verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur zacht. Laat ca. 10 minuten pruttelen.
- Bak de pinda’s in een droog koekenpannetje tot ze kleuren. Laat wat afkoelen tot ze weer knapperig worden.
- Snij het wit van de paksoi in stukken van 2 cm en het blad in reepjes. Voeg eerst alleen het wit toe. Voeg het paksoiblad op het laatst toe en laat slinken.
- Hak de koriander fijn. Serveer de curry met de rijst. Garneer met de koriander en pinda’s.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen voor 4p zit 1tl komijnpoeder, 1tl korianderpoeder, 1tl mosterdzaad, 1tl kerriepoeder, 2tl garam masala, 2tl kurkuma. Voor 2p de helft.