Zelfgemaakte gehaktballen
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram rundergehakt
- 1 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) Uien
In Huis
- 2 stuk(s) beschuit
- 2 teen knoflook
- 2 tl ketjap manis
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl citroensap
- om te bakken plantaardige olie
Recept stappen
- Hak de ui en pers de knoflook. Doe in een keukenmachine samen met koriander- en komijnpoeder, zout, peper en citroensap. Draai tot een smeuïge massa.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het kruidenmengsel twee minuten zachtjes aan. Haal van het vuur. Doe in een schaaltje en roer er de suiker en ketjap door. Laat afkoelen.
- Meng de afgekoelde kruidenmassa met het gehakt het ei en de beschuiten. Draai er balletjes van. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 minuten bruin en gaar.
- Lekker met de hasselback aardappelen en witlofsalade met peer en blauwe kaas.