Zelfgemaakte champignonsoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Champignons
In Huis
- 1 stuk(s) Rode ui
- 3 teentje(s) Knoflook
- 4 takje(s) Tijm
- 10 g Bladpeterselie
- 1 liter Groentebouillon
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Roomboter
- 2 el Mascarpone
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Borstel de champignons schoon en snij ze in stukken.
- 2. Snipper de ui en pers de knoflook.
- 3. Trek de blaadjes van de tijm.
- 4. Hak de peterselie grof.
- 5. Verwarm de bouillon.
- 6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de champignons op hoog vuur gedurende 1 minuut. Voeg dan ui, knoflook, boter en tijm toe. Bak ca. 20 minuten of totdat het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
- 7. Voeg de warme bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
- 8. Pureer de helft van de soep met een staafmixer. Voeg de gepureerde soep toe aan de rest van de soep.
- <br>9. Roer de mascarpone en de peterselie erdoor. Proef de soep en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met wat extra mascarpone. Tip: lekker met een paar druppels truffelolie.