Zeewolf in saffraansaus met kappertjes en tomaat
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stronk(en) Broccoli
- 2 stuk(s) Rode ui (ringen)
- 400 g Zeewolf
- 150 g Pruimtomaten
- 1 el Peterselie
In Huis
- 75 g Boter
- 400 ml Droge witte wijn
- 800 ml Visbouillon
- 300 ml Slagroom
- 1 tl Saffraan
- 75 g Kappertjes
- naar smaak Aardappelen
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Stoom de broccoli in ongeveer 15 minuten beetgaar.
- 2. Smelt in de tussentijd de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak hierin de sjalotjes zachtjes 4 minuten aan. Schenk de wijn erbij en laat op laag vuur tot een derde inkoken. Doe hetzelfde met de visbouillon.
- 3. Roer de room en de saffraan erdoor en laat tot de helft inkoken. Hou onder het kookpunt en leg de stukken zeewolf in de saus. Laat ongeveer 5 minuten pocheren.
- 4. Roer er voorzichtig de stukjes tomaat en kappertjes door. Bestrooi met de peterselie.
- 5. Serveer met gekookte aardappels of een beetje pasta en de gekookte broccoli.