Zeebaars met wortelpeterselie-aardappelpuree, kappertjes-kruidenolie, regenboogwortel en venkel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram regenboogwortel
- 1 stuks venkel
- 0.5 stuks citroen
- 1000 gram aardappelen Frieslander
- 300 gram wortelpeterselie
- 0.5 bosje peterselie
- 4 el kappertjes
- 4 filet zeebaars
In Huis
- olie om te bakken
- 6 el olijfolie extra vierge
- klont boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de regenboogwortels. Was de regenboogwortels en halveer in de lengte (dikkere exemplaren in vieren). Verwijder het loof en de onderkant van de venkel. Snij in dunne parten. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en knijp de citroen erover uit. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Schil de aardappelen en wortelpeterselie, snij in gelijke stukken en zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Kook in 15 minuten gaar.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Doe een laagje olie in een koekenpan en 'frituur’ de kappertjes in 3-5 minuten. Voeg bij de kruidenolie.
- Giet de aardappelen en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit boter en olie in de koekenpan. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint. Bak de vis ca. 3-4 minuten op de huid en daarna nog 2 minuten op de filetkant.
- Serveer de vis met de wortelpeterselie-aardappelpuree, geroosterde groenten en kappertjes-kruidenolie.