Zalmtartaar met kwarteleitje en truffelkaaskoekje
Vis, Voorgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 gram truffelkaas
- 2 el ui
- 10 gram dille
- 2 el crème fraîche
- 30 gram cornichons
- 4 stuks kwartelei
- 2 filets zalm
- 10 gram peterselie
In Huis
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op voor de kwarteleitjes.
- Rasp de truffelkaas en maak er 4 ronde hoopjes van op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Snipper de ui en snij de dille fijn. Snij de cornichons in kleine blokjes. Mix de ui, dille, cornichons en citroensap en crème fraîche. Dek af en laat rusten in de koelkast.
- Leg de kwarteleitjes voorzichtig in het pannetje met kokend water. Kook 1 minuut en 45 seconden. Haal uit het water en laat schrikken onder koud stomend water. Pel terwijl ze nog warm zijn. Halveer. Snij de peterselie fijn en laat even apart liggen.
- Verwijder de zalm van de huid en snij de zalm in kleine blokjes. Bak de stukjes zalm even een paar minuten (je kan deze niet rauw eten). Meng met het ui mengsel uit de ijskast.
- Verdeel de zalm in vier gelijken delen. Vul een klein kommetje met het zalmmengsel en druk het goed aan. Leg een bord op het kommetje en draai het samen om, zodat je een mooi gevormd tartaartje krijgt. Garneer elk tartaartje met een kwarteleitje, kaaskoekje en maak af met wat fijngehakte peterselie.