Zalmstukjes met witte asperges en krieltjes-venkel salade met romige kappertjes-citrussaus
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram krieltjes
- 1 stuks venkel
- 1200 gram asperges
- 2 el citroensap
- 4 el bieslook
- 2 el kappertjes
- 200 ml Griekse yoghurt
- 400 gram zalmstukjes
In Huis
- om te bakken olijfolie
- snufje suiker
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif in de oven, zet de timer op 8 min.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Doe na 8 min bij de krieltjes, hussel om en bak nog 10-15 min tot beide gaar zijn.
- Schil de asperges en snij 1 cm van de achterkant af. Vul een pan met koud water en voeg de asperges toe (zie tip 1). Voeg een snufje zout en snufje suiker toe en breng het water aan de kook (zie tip 2). Zet het water uit als het kookt en check na 5 min of ze beetgaar zijn. Laat evt. nog even doorgaren. Giet af en hou warm.
- Pers de citroen (let op, je hebt citroenrasp nodig van dezelfde citroen voor de pasta). Hak de bieslook fijn en hou een beetje apart voor garnering. Hak de kappertjes grof. Meng alle drie met de Griekse yoghurt en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal krieltjes en venkel uit de oven, laat een beetje afkoelen.
- Dep de zalmstukjes droog en bak op hoog vuur in wat olie bruin en net gaar. Bestrooi met zout en peper.
- Meng 2/3 van de yoghurtsaus door de krieltjes en venkel. Serveer de rest bij de zalm en asperges.
- Serveer de zalm met de asperges en krieltjes-venkel salade. Garneer met de achtergehouden bieslook.
- 1: Je kunt de asperges ook in de oven klaar maken. Leg de geschilde asperges in een grote ovenschaal en besprenkel met wat olie, peper en zout. Bak ca. 30 min in de oven tot ze gaar zijn. 2: Voeg een flinke klont boter toe aan het kookwater.