Zalmstukjes met bietenborani, geroosterde venkel en aardappels met kruidenmayo
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks venkel
- 2 pakje gekookte rode bieten
- 15 gram dille (gesnipperd)
- 10 gram bieslook (gesnipperd)
- 150 ml yoghurt
- naar smaak rucola
- 400 gram zalmparures
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 6 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder loof en kontje van de venkel en snij in plakken. Was de aardappelen en snij in wedges. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 min in de oven.
- Snij de bieten in blokjes van 1-2 cm en doe in een schaal.
- Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge. Meng door de bietjes.
- Hak de dille en bieslook fijn. Meng de helft (!) van de dille, alle bieslook en 2 el yoghurt (bij 4p) met de mayonaise.
- Meng de overige dille en yoghurt door de bietjes. Hak wat rucola fijn en meng erdoor.
- Dep de zalmstukjes droog met keukenpapier en kruid met zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in 3-5 minuten net gaar.
- Serveer de zalm met de bietenborani, gebakken venkel en aardappelen met de kruidenmayo.