Zalmsouffle
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 pakje warm gerookte zalm
In Huis
- 3 stuks eieren
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 200 ml melk
- 1 tl paprikapoeder
- 10 takjes bieslook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vormpjes in. Splits de eieren.
- Verwarm de boter in een pan. Roer de bloem erdoor. Roer dan de melk scheutje voor scheutje erdoor tot een gladde saus ontstaat. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor.
- Snij de zalm in kleine stukjes. Roer de zalm door de saus. Breng op smaak met peper en zout en een mespunt paprikapoeder. Knip de bieslook fijn en meng erdoor.
- Klop in een schone vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten luchtig door het zalmmengsel.
- Schep het soufflemengsel in de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
- Dien warm op.